Espresso romano

Hvad er en espresso romano?

Espresso romano er en espresso med citron. I sin originale form serveres den med en skive citron, men tilberedningen kan variere. Den findes også i varianter med citronsaft, med kandiseret citron og med citronskal.

Espresso romano kan bl.a. tilberedes ved at hælde espresso over citronskal i en kop og herefter fjerne citronskallen (eller lade være). På den måde blandes smagene fra espressoen med citronen. Man kan også tilføje citronsaft til espressoen og evt. lidt sukker efter behov.

Espresso romano er særligt populær i Napoli, på Capri og på Amalfikysten. I den napolitanske by Giugliano er espresso romano signaturdrik, og lokale hævder at drikken kommer derfra. Espresso romano har derfor en helt særlig status på den egn.

Hvem der fandt på at servere kaffe med citron er dog op til debat. Et rygte siger, at espresso romano opstod under 2. Verdenskrig som en måde at sløre de dårlige smage i den billige instantkaffe, som var den eneste, italienerne havde til rådighed.

Alt om Kaffe

Alt om Kaffe

Altomkaffe er din ultimative guide til kaffeverdenen – med alt, der hører til. Vi finder, researcher og skriver om de bedste kaffeprodukter på markedet, så du kan få overblik over de mange fantastiske muligheder, der findes til hjemmebaristaen. Gå på opdagelse i vores artikler om espressomaskiner, læs vores guide til den bedste kaffebønne eller bliv klogere på de mange kaffedrikke, der findes – og hvordan du selv kan lave dem. Vi bestræber os på at levere objektiv information af høj kvalitet og underbygger altid vores viden med flere kilder – alt sammen i et levende sprog. Det behøver ikke være kedeligt at blive klogere.